Nieuws 2016

Vrijdag 16 september 2016: Feestelijke voorstelling van ons jaarboek 2016

Einde juli 2016: Afsluiting van de periode voor intekening op het jaarboek 2016 aan verlaagde prijs

Vrijdag 27 mei om 19u30: Voorstelling van de Gids voor de kerk van Kapellen

• De voorstelling in de kerk omvatte een presentatie door samensteller Dries Ceuppens, over de merkwaardigheden van de O.-L.-Vrouw Geboortekerk in Kapellen en de voorstelling van de nieuwe gids (de vijfde in onze reeks van kerkgidsen). Ze werd afgesloten door een drink, aangeboden door de kerkraad.

Dinsdag 26 april 2016: Bestuursvergadering van de Kring

Zaterdag 16 april 2016: Uiteenzetting over de kapel van de Heinkensberg
  • Uiteenzetting van Dries Ceuppens over de kapel van de Heinkensberg, in de kapel, voor de leelingen van de catechese.

Donderdag 22 maart 2016: De smaak van Wereldoorlog I, met bijdrage van onze Kring
  • Organisatie van het Davidsfonds in het kader van de Nacht van de Geschiedenis, met medewerking van onze Kring en van de Academie voor Straakgebonden Gastronomie.
  • Met gerechtjes uit de tijd van de Groote Oorlog en oorlogsverhalen.
  • Bijdrage van Staf Vandegaer in de vorm van een PPT-voorstelling over de voedselvoorzieing in de Glabbeekse gemeenten.

Zondag 6 maart 2016: Voorzitter Gaston Denruyter naar het Ziekenhuis
  • Na een ongelukkige val wordt Gaston naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd.
  • Zijn toestand verbetert langzaam maar zeker, maar hij staat voor een lange revalidatie.
  • Wij wensen Gaston en zijn familie het beste voor een spoedig herstel.

Begin maart 2016: DVD 'Bunsbeek vertelt - 1900-1959' terug beschikbaar
  • Zie inhoud in de rubriek Publicaties.

Begin maart 2016: Publicatie van het Lentenummer van onze nieuwsbrief Te Griest
  • Zie inhoud in de rubriek Publicaties.

Donderdag 25 februari 2016: Bestuursvergadering van de Kring

Donderdag 18 februari 2016: Overlijden van Willy Denruyter, broer van ons medelid Gerda Denruyter en schoonbroer van onze erevoorzitter Sylvain Borgugnons

Zondag 7 februari 2016: De Heemkundige Kring bezocht de dubbeltentoonstelling rond WO I in het Toreke

• Bezoek aan de dubbeltentoonstelling 'Boter bij de vis. Landbouw en voeding en Eerste Wereldoorlog' (reizende tentoonstelling over landbouw en voeding, die loopt tot eind februari), en 'De smaak van de oorlog' (eerste luik van het lokaal project 'Het leven in een bezette stad en regio). We kregen hierbij begeleiding van Lutgart Vrancken, conservator-archivaris.
  • Zestien personen genoten van dit bezoek.

Dinsdag 26 januari 2016: Nieuwjaarsreceptie in Parochiecentrum Wever (aansluitend bij de algemene ldenvergadering)

• Voorstelling van het programma van onze Kring voor 2016
  • PowerPoint-presentatie over het kapelletje van de Heinkensberg
  • Drink