Zaterdag 21 april 2018 om 14 uur: bezoek aan de molen Moiné, en aansluitend aan de O.L.V. Kapel in Lubbeek

Op zaterdag 21 april om 14 u gaan we de molen Moiné bekijken, gelegen aan de Broekstraat nummer 29 in Lubbeek. De molen is eigendom van onze medeleden Jozef en Denise Pierlet-Moiné, die ook als gids zullen optreden tijdens ons bezoek. De stenen windmolen werd in 1864 gebouwd in vervanging van een vroegere houten windmolen. In 1919 werd hij eigendom van de familie Moiné. Toen hij in 1921 zijn wiekaandrijving verloor werd hij uitgerust met een gasmotor om mettertijd een elektrische aandrijving te krijgen. Aan de molen is ook een klein museum verbonden.

Aansluitend (waarschijnlijk rond 15u30) gaan we een kijkje nemen in de O.L. Vrouw-kapel aan de Binkomstraat 14. Naar het schijnt is dit, na Scherpenheuvel en Halle, de belangrijkste bedevaartplaats van Vlaams-Brabant. Mensen van de Heemkundige Kring Libbeke zijn bereid gevonden om als gids op te treden bij dit bezoek.

Deelname aan beide bezoeken is gratis - iedereen is welkom, ook niet-leden.

De verplaatsing gebeurt met eigen middelen (probeer iets voor 14u bij de molen te zijn).

Voor bijkomende inlichtingen en/of eventueel carpoolen neemt U best contact met ons secretariaat (info@heemkunde-glabbeek.be, of 016 77 90 59 / 0497 53 33 34).

Hierna vindt U een kaartje met de ligging van de molen en de kapel.